Осигуряват транспорт за деца с увреждания в Тополи

13:30, 30 юли 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със съдействието на общински съветници от ПП ГЕРБ-Варна беше осигурен транспорт за настанените в Центровете от семеен тип за деца и младежи с увреждания в село Тополи. До решението се стигна след посещение в социалната институция на общинските съветници Николай Георгиев, Марица Гърдева, Анула Рашкова и Валери Колев. По тяхна инициатива беше внесено предложение до председателя на варненския местен парламент Иван Луков, съгласно което за нуждите на потребителите на центровете да се ползват осигурените от община Варна микробуси за хората с увреждания.

„В новоизградените центрове децата с увреждания получават вниманието и професионалните грижи, от които се нуждаят, но социалните работници срещаха трудности при организирането на транспорт до здравните заведения. Там периодично се налага на децата да бъдат извършвани редица изследвания и манипулации. В резултат от доброто взаимодействие между съветниците и общинската администрация проблемът, който поставихме, бързо намери решение”, коментира общинският съветник Марица Гърдева.

„Община Варна в лицето на кмета Иван Портних и заместника му по здравните въпроси д-р Лидия Маринова подкрепиха идеята ни. При спазването на съответните правила на практика за транспортирането на децата вече могат да бъдат използвани микробусите, предоставени за нуждите на хората с увреждания”, поясни общинският съветник Николай Георгиев.

Заедно с ръководителя на ПП ГЕРБ - Владиславово Николай Костадинов вчера местните депутати посетиха социалната институция в Тополи, за да дарят памперси, необходими за децата. „Подкрепата, която организацията на ПП ГЕРБ във варненския район „Владислав Варненчик” оказва на центровете за настаняване от семеен тип, вече се превърна в традиция. Всеки жест е шанс за по-добър живот на децата”, заяви Николай Костадинов.         Росица Кирова, ръководител на ЦНСТ „Тополи - С”, благодари за помощта и с удовлетворение отчете пред съветниците, че в рамките на няколко месеца децата, настанени в къщичките в Тополи, са се адаптирали и са станали по-общителни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама