Откриха парче от самолетно крило на остров в Индийския океан

11:58, 30 юли 15 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриха парче от самолетно крило на френския остров Реюнион в Индийския океан, за което се предполага, че може да е от изчезналия през март 2014 самолет на Малайзийските авиолинии MH370, съобщи ВВС.

Заместник транспортният министър на Малайзия Абдул Азис Каправи каза, че е „почти сигурно“, че парчето е от самолет Боинг 777. Такъв е моделът на липсващия самолет. МН370 е и единственият Боинг 777, изчезнал над океан.

Мистерията със самолета с 239 души на борда, който изпълняваше полет от Куала Лумпур до Пекин и изчезна от радарите на 8 март миналата година над Южно Китайско Море предизвика мащабно международно издирване. Ако парчето от крило, открито на остров Реюниън, на 600 км източно от остров Мадагаскар, действително е от МН370, ще се окаже, че теченията са го отнесли на близо 7000 км от района на издирването.

Транспортният министър на Австралия Уорън Тръс каза, че на парчето има ясни знаци и сериен номер и допълни, че в момента австралийски учени изследват снимките, за да разберат по водораслите и морските организми, обрасли останките, колко време са били те във водата.

„Ако това наистина е парче от МН370, откритието е много важно, особено за семействата на загиналите“, каза Тръс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама