Над 200 фирми подкрепиха протеста за цената на тока в Стара Загора

12:29, 29 юли 15 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Над 200 фирми в Стара Загора подкрепят протеста срещу повишаване цената на електроенергията за бизнеса. В протестното шествие се включиха близо 3000 души, представители на над 70 фирми”, информира Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. По думите му тук са хората от емблематични фирми за региона.

Въпреки жестоката жега, протестното шествие тръгна от индустриалната зона и измина над три километра под жаркото слънце. Пред сградата на областната управа протестиращите издигнаха плакати с надписи: „Независима КЕВР, не означава безотговорна КЕВР”, „Няма да плащаме кражбите в енергетиката”, „Спираме работа днес, за да не затворим утре” и др. Някои от участниците носеха снимка на сегашния председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов с плакат с надпис:”Не давам заем на енергийната мафия”, с който той участва в протеста по времето на Орешарски.

„Българският бизнес и българските граждани не трябва да понесат товара на неефективното управление на енергетиката. Ние давахме предложения, но не бяхме чути. Ще продължим обаче с всички възможни средства, докато ни чуят. Днес протестът показа още по-голямо обединение”, каза на митинга Олег Стоилов.

Антон Андронов, съдружник на холдинг „Загора” , разясни как заради договорите с американските централи, възобновяемите енергийни източници, когенерациите и заводските централи цената на тока трябва да се вдига. „Ако ние фалираме, на кого ще продават ток”, попита риторично бизнесменът. „Докато се борим за оцеляване, външни инвеститори няма да има”, категоричен бе Андронов.

„Не е нужно милиони да излязат, достатъчно е да се покаже, че ние не се примиряваме. Сега сме тук обединени със синдикатите, защото всички разбраха, че само заедно можем да постигнем успех”, каза Стефан Шоселов, председател на Клуба на работодателя в Града на липите.

След митинга участниците изминаха обратния път до предприятията си и се включиха в производствения процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама