Стотици варненци протестираха срещу поскъпването на тока

12:18, 29 юли 15 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици варненци се събраха на централния площад "Независимост", за да изразят недоволството си от предстоящото поскъпване на цената на тока от 1 август. Представители на бизнеса и работодателски организации, двата синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ, граждански и родолюбиви сдружения се обявиха категорично против провеждания геноцид срещу българското население и недостатъчното използване на инструментите, с които разполага държавата за създаване на социална търпимост и икономическа стабилност.

За Topnovini.bg председателят на Варненската търговско-индустриална камара (ВТИК) Иван Табаков обясни, че основният мотив на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) да излезе с позиция срещу готвеното увеличение на тока е фактът, че държавата загърбва ресурсите, с които разполага за разрешаване на проблема и предварително се съгласява с неприемливите условия на електроразпределителните дружества, вместо да търси адекватни инструменти, които ще са от полза както за бедните граждани, така и за бизнеса.

БТПП е против изкуствено поддържане на ниски цени за всички граждани. Тя е за по-разчупен подход към гражданите и фирмите, съобразно тяхното финансово състояние, обясниха представители на бизнеса във Варна.

На протеста, който премина сравнително спокойно, се виждаха плакати с надписи: "Спираме работа днес, за да не затворим утре", "Да на реформите. Не на кражбите в енергетиката", "КЕВР, не убивай икономиката" и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама