Поскъпването на тока пак изкарва на протест бургаски предприятия

07:46, 29 юли 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работници и служители от „БМФ Порт Бургас”, завод „Спартак“ и други големи компании в града отново ще излязат на мирен протест срещу планираното поскъпване на електроенергията за бита и индустрията днес. Митингът ще се проведе от 11:00 часа пред сградата на Областната администрация. Засегнатите ще изразят недоволството си от решението на енергийния регулатор, което според тях ще застраши съществуването и на малкото останали работещи български предприятия. Протестът е организиран от Гражданския инициативен комитет към „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Компанията е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Запад” и „Бургас Изток – 2”.

Работниците в порта считат, че поскъпването  на електроенергията неминуемо ще наложи завишаването на себестойността на пристанищните услуги по обработка на товари, което ще отблъсне товародателите. Това пък от своя страна ще доведе до загуба на клиенти, а вероятно и до съкращаване на работни места.

Преди по-малко от месец две от най-големите предприятия в Бургас – „БМФ Порт Бургас“ и заводът за метални изделия „Спартак“ отново изразиха своето несъгласие с очакваното поскъпване на тока. Тогава те спряха работа за час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама