Хиляди излизат на протест срещу поскъпването на тока

07:31, 29 юли 15 / Политика 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди излизат на протест пред Министерския съвет днес срещу увеличението на цените на тока от 1 август. Четирите национално представителни организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, се обявиха твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството. И затова свикаха национален протест срещу повишението на цената на електроенергията.

В декларация работодателските организации заявиха, че българският бизнес не може да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото” .

Протестът ще стартира в 11.00 ч. между сградите на Министерския съвет и на президентството и ще прерасне в шествие до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, където ще има престой около 20 минути, след това ще тръгне пешеходен преход по бул. Княз Александър Дондуков до ул. „Г. С. Раковски”, по ул. „Г. С. Раковски” до бул. „Цар Освободител”, по бул. „Цар Освободител” до сградата на Народно събрание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама