Вторник вечер ще е време за пътешествия в лятно кино "Орфей"

13:12, 28 юли 15 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторник вечер е време за пътешествие в лятно кино "Орфей". От 21,15 часа стартира "Шестата стъпка от пътуването" - продукция, в която френският режисьор Никола Ганс поема заедно с главния си герой Грег едно интересно пътуване. Филмът следва идеите на бийт поколението, бурно пътешествие из Европа, Азия и Северна Америка, по стъпките на Керуак, Бъроуз и Гинсбърг.

"Мизерни хотели, изпълнени с интересни обитатели, безброй поети, субстанции, от които забравяш къде се намираш, места, които трудно ще намериш сам и убийствен саундтрак. Зрителите стават свидетели как се освобождава душата, как се бяга от ежедневието, колко голям е страхът от следващия ден", разказват организаторите на фестивала "Филмови нощи във Филипополис".

Късното кинопредложение от 23,20 часа е "Съдилището".

Образът, в който Асен Блатечки се въплъщава умело, е на баща, живеещ със сина си Васко в беден район в близост до българо-турско-гръцката граница. Митьо е загубил всичко, което някога е имало значение за него - съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси връзката с детето си, той трябва да намери опрощение и да плати за греха си, извършен преди 25 години. Филмът на режисьора Стефан Командарев слага акцент върху поколението, което живее след промените в България. Действието се развива на сто процента в настоящето. Важни са равносметката и споменът.

Билети на касата на лятно кино "Орфей".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама