Варна се включва в националния протест за тока

11:04, 28 юли 15 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесът във Варна ще се включи в общонационалния протест срещу повишаването на цената на тока от 1 август. Митингът е насрочен за 29 юли от 11 часа в София и в още няколко градове в страната. Във  Варна протестът ще бъде на площад „Независимост”.

В протестния митинг ще се включат ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Варна за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на ценовата добавка „Задължение към обществото“ от 1 август 2015 г. и с настояване за започване на реформи в сектор енергетика и за запазване на работните места.

„Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!“, заявяват позиция в обща декларация организациите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама