"Freedom Dance Studio" с 30 призови места от Международна морска танцова олимпиада

20:24, 05 юли 15 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 призови места извоюваха възпитаниците на Анита и Алекс Асенови "Freedom Dance Studio" на Международната морска танцова олимпиада „Хармония и Сила“, която се проведе в Созопол. Това съобщиха от русенското танцово студио днес.

Студиото пътува до Созопол след успешната премиера на сцената на Държавна опера - Русе на най-новия си спектакъл „Копнеж“ на 28 юни.

Олимпиадата е организирана от Българска федерация спортни танцови дисциплини (БФСТД) и Арт асоциация ЕРА – 3000 с президент Кремена Шопова.

Там момичетата на състава и техните ръководители Анита и Алекс Асенови са представили 36 танцови композиции. На състава е връчено и GRAND PRIX в стил Dance Show/OPEN. Също така, специалната награда за най-висок резултат е присъден от журито на състезанието в състав Цветана Гергинова, доц. Бонка Матова, Захари Нанков, Яница Атанасова, Николай Попов – Русия, за танца HANG. Една от солистките на състава Веселина Панайотова пък е наградена в ТОП 5 на най-добрите солисти в рамките на олимпиадата и е получила като награда 50% отстъпка за участие на подготвителен танцов лагер в Китен, организиран от БФСТД.

Това, което предстои за момичетата от Freedom е участие в юбилейния концерт на Фондация "Бистра и Галина", който ще се проведе на 6 юли в центъра на Русе, пред сградата на Областна и общинска администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама