Тридневният фестивален огън на „Сцена край морето” стопли хиляди сърца

11:29, 01 юли 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневният фестивал „Сцена край морето” в Поморие започна с ритуално запалване на театралния огън - символ на творческата искра и неугасващия порив към изкуството. Осмото издание на фестивала успя да стопли сърцата на хиляди зрители и още по-силно да възпламени любовта към театъра.

Тази година „Сцена край морето” даде възможност за изява на повече от 450 деца и младежи на възраст от 4 до 24 години, идващи от артистични школи от цялата страна. А изключителните спектакли в различни театрални жанрове подариха незабравими мигове на публиката и позволиха на всеки един да намери своето заглавие сред палитрата от приказни светове.

Новата постановка на Детска театрална студия „Светулка” - „Неродена мома” бе представена още с откриването на фестивала. Тя пожъна невероятен успех и донесе много радост и удовлетворение за младите артисти. Освен нея на сцената намериха място още 27 спектакъла, като всеки от тях получи изчерпателна и точна оценка от председателя на журито - Пейо Пантелеев. Обичаният поет и режисьор отдели време да се срещне лично с всички участници, за да ги поощри и вдъхнови за нови творчески върхове.

”Театър по 14 часа три поредни дни, пълна зала и никакъв компромис с драматургията – това, заедно с обмяната на идеи и мотивираните деца, изпълва работата ни със смисъл. Благодарение на този заряд, още със закриването на тази, вече мислим за следващата „Сцена край морето” – сподели в края Донка Китанова – Секретар на НЧ „Светлина 1939”.

Всички състави получиха плакети, грамоти и сувенири с логото на фестивала, осигурени от организаторите НЧ „Светлина 1939” и Община Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама