Автобусна спирка разбунтува жителите на кв. Боян Българанов

Статията не е част от редакционното съдържание на Topnovini.bg. В секцията "Написано от вас" публикуваме ваши сигнали, снимки и видео. Като автор се посочва името/пощата на читателя, изпратил сигнала. Изпратете вашия сигнал до signali@topnovini.bg.

Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
Снимка: Елис Ахмедова
previouspauseresumenext

Здравейте, казвам се Елис Ахмедова и искам да споделя с вас проблем, който засяга жителите на квартала и лично мен и моето семейство. Знам, че е трудно човек да се пребори с Общината и нейните решения, но въпреки това не мога да си затворя очите за такава безочливост и егоизъм от страна на управлението. Уча Журналистика и съм сигурна, че само и единствено медиите могат да ни помогнат в такава ситуация, затова написах за нашият проблем и ще прикача снимки към текста, за да се уверите и вие в написаното. Ще се радвам, ако публикувате текста или се свържете с мен за репортаж. Оставям и номера си, понеже видях, че никоя медия не е писала във връзка с това. (Елис Ахмедова 0894688*** )

На 30.04 (четвъртък ) от 16.00 часа обръщачът на автобуси в кв. Боян Българанов промени своето място. Автобусите вече ще тръгват от ул. Самара, където пътят е разделен и е сложена мантинела и един фургон. Мястото на спирките също се промено - едната е пред жилищен блок, а другата - пред магазини и заведения.

След 4 дневен хаос в квартала, днес успяхме да се срещнем с омбудсмана на Шумен - Иван Капралов, който нямаше информация по темата. Според думите на негов колега, верига супермаркети е купила площта и иска да започне строежа, поради което се взема решение обръщачът да бъде преместен. Въпросната промяна се оказва постоянна, независимо, че е фатална и притеснява жители и търговци.

Една от спирките е разположена пред  19 блок, чиито тераси са буквално над тротоара, където се събират вече пътниците. От 05.00 часа до 22.00 хората са принудени да слушат шум от автобуси и чакащи пътници, да им събират боклуците и фасовете от тротоара. Според вас читатели, редно ли е да се правят такива промени, без да се допита до гражданите, без да се прецени, че това ще попречи на тяхното спокойствие и ще се навлезе в личното им пространство? Питам вас, жителите на град Шумен, редно ли е да се плащат данъци, а след това да ни се сервират такива необмислени решения и да се застрашава животът на нашите деца? Ние на кого гласуваме доверие? За какво си даваме парите, нали за да спим спокойно. Колко от нас в момента го правят.. Лично аз не мога, понеже под терасата ми отново има група от хора, които чакат автобуса....


Текстът и снимките са получени в редакционната поща на Topnovini.bg. Запазен е оригиналният правопис на автора. Може да ни изпращате текстове и снимки на signali@topnovini.bg

Коментари