Кметът на Омуртаг инспектира ремонта на градския парк

Кметът на Омуртаг Неждет Шабан лично провери как върви ремонта на градския парк, който се обновява по проект за рехабилитация на зелените площи.

По време на обиколката си градоначалникът установи, че към момента всички съществуващи алеи са възстановени и е направен изкопа за полагане на градински бордюри. Положени са и фундаментите на обслужващата сграда, която ще е в югозападната част на парка.

Работи се по водопреносната система която трябва да осигури сезонно измиване на алейната мрежа и по изключение за поливане на зелените площи.За целта ще се изпълнят десет броя хидранти. Изкопите за тях вече са направени, а тръбите са частично положени. По предвиденото изпълнение на оградата на парка по периферията му, част от конструкцията вече е готова. Според Неждет Шабан, ако строително-ремонтните дейности продължават с това темпо, обектът ще бъде приключен своевременно, в рамките на определените срокове.

ТОП НОВИНИ припомня, че мащабното обновяване на градския парк в Омуртаг е на стойност над 1 милион лева, осигурени по Програмата за развитие на селските райони. Община Омуртаг ще вложи собствени средства в размер на близо 110 хил. лв.

Освен реконструкция и разширяване на алеите от кметството смятат да обособят вътре две детски площадки, отговарящи изцяло на съвременните условията за безопасност.

При символичната първа копка за начало на строителството в края на месец август, кметът на Омуртаг обяви, че всичко трябва да е готово до март догодина.

Social

Коментари