Непроходима Варна

Статията не е част от редакционното съдържание на Topnovini.bg. В секцията "Написано от вас" публикуваме ваши сигнали, снимки и видео. Като автор се посочва името/пощата на читателя, изпратил сигнала. Изпратете вашия сигнал до signali@topnovini.bg.

Снимка: Петя Чанева
Снимка: Петя Чанева
Снимка: Петя Чанева
Снимка: Петя Чанева
previouspauseresumenext

Новата организация на движението във Варна блокира изцяло движението към жк.”Бриз”, кк.”Св.Св. Константин и Елена”, местностите, кк.”Златни пясъци” и жк.”Виница”, като за последните е невъзможно да изберат и алтернативен маршрут, поради затворения участък при „Копитото”. Алтернативен участък няма и през „Червения площад”, „Общината” и бул.”Мария Луиза” и така централната градска част се оказва също толкова непроходима. Въведеното еднопосочна движение не е, както бе обявено от „Акациите” до Икономически университет „Варна”, а започва след „Пикадили Парк” и дори не е помислено, че е прекъсната връзката с бул.”Васил Левски”, който от своя страна е връзка към „Спортно училище”, „Санаториална детска ясла” и „Оздравителната детска градина”. Да се надяваме, че не се предполага обходен маршрут през жк.”Чайка”, чийто алеи трудно поемат трафика на живущите в квартала.

Описаната по-горе организация разбираме, че се дължи  на извършване на дълбоки изкопи за полагане на подземни комуникации , призоваваме резултата от тези дълбоки изкопи да не е видим и след асфалтирането, както е на ул.”Никола Ванцаров”, която ежедневно пропада и вече дори фирмата изпълнител се е отказала да ремонтира проблемните участъци, а просто ги засипва с чакъл.

За всеки, който е потърпевш на успоредното затваряне на алтернативни за движение булеварди е чудно дали точно така трябва да се организират дейностите по подобряването на градската среда.


Текстът и снимките са получени в редакционната поща на Topnovini.bg. Запазен е оригиналният правопис на автора. Може да ни изпращате текстове и снимки на signali@topnovini.bg.

Коментари