Стартира обновяването на парка в Омуртаг

Инвестиции за 10 милиона лева са направени в Община Омуртаг от началото на годината. Това обяви официално кметът Неждет Шабан по време на церемонията за първа копка на новия проект за обновяване на градския парк.

„Днес започваме работа по дългоочаквания от всички нас проект, който се очаква да приключи в рамките на 5 месеца”, каза кметът с надеждата, че след обновяването си, мястото ще стане предпочитано за местните жители. На събитието присъстваха всички от ръководство на община Омуртаг, заместник областният управител Хабибе Рамаданова, проектантът Младен Янкулов, управителят на фирмата изпълнител Иво Иванов, кметове и кметски наместници, служители от администрацията, местни бизнесмени и граждани.

Както ТОП НОВИНИ вече съобщи предстоящото обновяване на парка е по проект за рехабилитация на обществени зелени площи, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Договорът е на стойност над 1 милион лева. Община Омуртаг ще вложи собствени средства в размер на близо 110 хиляди лева.

В обръщението си Неждет Шабан обясни, че се работи усилено за разрешаването на дългогодишния проблем с безводието в общината, разяснявайки, че към момента се работи по втория етап на допълнителното водоснабдяване от яз. “Ястребино”, който включва строежа на помпена станция, напорен водопровод, обслужващ път и други. Общата инвестиция е за над 2 млн. лв. Осигурено е на 100% финансирането на обекта, за което общината дори е изтеглила банков кредит за 500 хил. лв. До края на годината трябва да приключат строителните дейности. „Паралелно с втория етап се работи по отстраняването на установените нередности по строителството на първия етап на обекта, който е приключил през 2007, преди началото на моя мандат”, допълни кметът. Стана ясно също, че обновяването на общинската болница на стойност 4,5 млн. лв. е на финала си и ще приключи преди крайния срок.

Градоначалникът информира още, че скоро в Омуртаг се очаква друг важен проект за основен ремонт на пътя Веренци-Могилец, строителството на който предстои да стартира до дни, с приблизителната стойност над 6,5 млн. лв. В града предстои да се изгради и мултифункционална зала за мероприятия на закрито, като част от читалищния комплекс. За там са предвидени около 55 хил. лв. от собствени бюджетни средства. Тази зала ще служи, като закрита сцена за концертни изяви, с каквато общината не е разполагала до сега.

Social

Коментари