Валери Младенов: Ще има нова вълна от протести

Нова вълна от масово недоволство предрича един от лидерите на протестите в Шумен – Валери Младенов. Той казва, че това ще се случи и то вече не с мирни действия, а с неподчинение.

Младенов смята, че народът, който е отчаян, ще влезе в общини, в парламента и ще изхвърли управляващите оттам. Като една от причините посочва високата цена на тока, която отново ще излезе на дневен ред през студените месеци.

“С унищожаването на микро- и средния бизнес, което направиха последните няколко правителства, те тотално унищожиха дребния и средния бизнес. Не вярвам, че новото правителство ще успее да направи нещо до зимата. Ще има много по-масови протести, отколкото досега. Тези протести ще свалят правителството”, смята лидерът на протестиращите в Шумен.

По негови думи, няма значение кое правителство е на власт, защото което и да е, като дойде на власт, то точи пари чрез монополите, заради което никой не рови надълбоко в нещата и продължава да разграбва по същия начин, както са го правили предните правителства.

“Истината е, че монополистите си купиха партии, които работят за тях и за интересите на партията. Самото правителство трябва да спре да ограбва държавата и населението. Всяка една политическа партия е като акционерно дружество, в което народът не участва, той е само потърпевш”, казва Младенов.

Той е категоричен, че отново ще застане начело на протестите в Шумен. Смята, че те ще продължат в цялата страна, докато не настъпи коренна промяна в цялата система. “Не може 1.5 млн. работещи да изхранват 6 млн. души в България, което на практика е така”, допълва Валери Младенов.

Social

Коментари