ТОП НОВИНИ връчи 5-тите си годишни награди

На пищна церемония в хотелски комплекс “Шумен”, в петък вечерта ТОП НОВИНИ раздаде петите си годишни награди на най-достойните шуменци, определени от читателите на медията. Светското събитие събра около 200 души от бизнес елита, изявени политици, лекари, културни дейци, най-добрите спортисти от региона, както и колеги от всички регионални и национални медии, приятели и партньори.

По време на тържеството бяха връчени наградите в девет категории – личност, политик, кмет, бизнесмен, деец на културата, медик, преподавател, журналист и спортист на 2012 г. Категориите и победителите бяха определени от читателите, които даваха своя глас за инициативата в продължение на над месец чрез талони от вестник “Топ Новини” и на сайта topnovini.bg. И тази година идеята за награждаване на най-достойните шуменци, инициирана и реализирана от ТОП НОВИНИ, срещна широка подкрепа в лицето на щедри спонсори.

За най-достойна личност шуменци избраха зам. главния прокурор на България Ася Петрова, която получи наградата от известния цигулар проф. Минчо Минчев. „Благодаря на ТОП НОВИНИ за организирането на тази церемония и на шуменци за това, че гласуваха за мен. Тази награда я приемам като отличие на всички прокурори в Шуменско. Този приз ме задължава в бъдещите ми професионални изяви да не срамя Шумен и шуменци”, каза прокурор Петрова.

Призът за политик на 2012 г. грабна областният лидер на БСП в Шуменско Иван Иванов, а ценната статуетка му бе връчена от нотариус Ася Асенова. „Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Тези дни политика е на много ниско ниво, заради което призовавам политиците да се опитат да си върнат доверието на хората”, заяви Иван Иванов, след като получи статуетката.

С наградата за най-добър общински кмет бе удостоен градоначалникът на Велики Преслав Александър Горчев, който получи статуетката от омбудсмана на Шумен Иван Капралов. „Желая на всички вас много здраве и успех. Това е награда на целия ни град и ще я представя пред хората, защото градът без хората е нищо”, подчерта кметът на старопрестолния град.

В категорията “Бизнесмен на 2012 г.” първото място заслужено отиде при  изпълнителния директор на "Алкомет" Хюсеин Индже. Наградата му бе връчена от баща му Фикрет Индже, който е трикратен носител на отличието. „Това е голямо отличие за мен. Щастието ми е голямо първо защото получавам приза от ръцете на баща ми и второ, че това поощрява „Алкомет” за годините, които минаха. Това е признание за труда на нашите работници и всичко това, което правим за града и региона. Аз я приемам от името на всичките 800 наши служители”, заяви определеният за бизнесмен на 2012 г. в Шуменско.

Най-достоен в категорията “Деец на културата за 2012 г.” според читателите на в-к “Топ Новини” и сайта topnovini.bg за втора поредна година бе Николай Недеков - организатор "Младежки дейности" в Общински Младежки дом - Шумен, който получи наградата си от журналиста Венцислав Венков. „Това е награда за целия колектив на Младежкия дом в Шумен. Тя е голяма отговорност в годината, в която община Шумен кандидатства за Европейска културна столица”, каза Недеков при получаването на приза.

Въпреки равностойните номинации в категорията “Медик за 2012 г.”, за най-заслужил от тях бе избран началникът на Детско отделение в МБАЛ – Шумен д-р Галин Чобанов. Заради отсъствието на лекаря, зам.-кметът по здравеопазване на община Шумен Седат Кадир връчи приза на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Димитър Костов.

За втора поредна година информационният лидер за Шумен, Разград и Търговище номинира и най-достойните преподаватели. В тази категория приза взе пом.-директорът на Второ ОУ „Д-р Петър Берон” Калина Маринова, която получи наградата си от почетния гражданин на Шумен Соня Бабева.

В една от най-оспорваните категории – “Журналист на 2012 г.”, победител стана Красимир Кънчев от „Дарик Радио” и bTV. Отличието му бе връчено от народния представител от Шумен Ралица Тодорова. „Благодаря на всички, които ме подкрепиха в гласуването. Благодаря и на колегите от „Дарик Радио” и Студио „Трима”, тъй като спечелих наградата и заради тях”, каза Краси Кънчев.

Християн Тотев бе обявен за победител в категорията “Спортист на 2012 г.”. Успехите му в кикбокса през годината бяха определящи при избора на читателите, които с гласовете си му присъдиха ценното отличие. Тотев получи статуетката на богинята на победата Нике лично от народния избраник Четин Казак.

Social

Коментари