ГЕРБ – Шумен номинира кандидати за депутати на общинско събрание

Общинската организация на ГЕРБ в Шумен определя днес номинациите за кандидати за народни представители. 177 са членовете на партията, които ще излъчат кандидатите за депутати в следващия парламент. На събранието, председателствано от Юлиян Вълчев, присъстват областният лидер на ГЕРБ-Шумен проф. Добрин Добрев, настоящите депутати Ралица Тодорова и Ивайло Тошев, областният управител Димитър Александров, зам. областният управител Ивайло Илиев, бившият общински лидер на партията Веселин Златев, общински съветници от ГЕРБ.

След проверка на кворума, с встъпително слово начало на партийния форум даде председателят на областната структура проф. Добрин Добрев. Общинското събрание в залата на НЧ "Добри Войников" се провежда при закрити врата. Днес номинации ще излъчи и общинската организация на ГЕРБ в Каспичан, а утре ще се проведат събранията на местните структури в още четири общини в област Шумен.

Общинските събрания на местните структури са първия етап от номинациите за народни представители, уточниха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. След като общинските структури издигнат кандидатитеза народни представители,те от своя страна трябва да представят комплект от документи, които  подлежат на проверка. Всички определени за кандидати за народни представители трябва да депозират декларации за липса на принадлежност към бившата Държавна сигурност и дали имат неплатени публични задължения.

Официално имената на кандидатите за народни представители ще станат ясни, след провеждането на всички общински събрания, подаването на документите, разглеждането им от Изпълнителната комисия, която ще определи водачитеи подредбата на листата. Във всички многомандатни избирателни райони партията ще регистрира пълни листи на кандидати за народни представители, спазвайки утвърдените критерии от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

Кандидатите могат да бъдат членове и симпатизанти на партията, доказали, че работят за авторитета й, могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интересна българските граждани и за доброто име и развитие на България, уточняват от ГЕРБ.

Номинираните трябва още да познават и спазват основните принципи и ценности на партията и да имат съществен принос в нейното изграждане и развитие. Предишно членство в друга политическа партия или участие в законодателната, изпълнителната и местната власт не трябва да е дискредитирало кандидата пред обществото.

Избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ, а от общинските съветници могат да бъдат издигани, но не повече от 20% в една кандидатска листа от всички действащи общински съвети от една област.

Social

Коментари