Преизбраха Гюнай Хюсмен за председател на ДПС-Исперих

Общинският председател на ДПС в Исперих Гюнай Хюсмен запази поста си.

На отчетно-изборната конференция на движението, която се проведе в събота, той получи подкрепата на 87  от делегатите.

Хюсмен спечели в конкуренция с настоящия зам.-кмет на общината Бейсим Руфат, за когото гласуваха 80 човека. На осмата отчетно-изборна конференция присъстваха над 200 членове и симпатизанти на партията, а своя вот дадоха 167 от 168 делегати. 17 души влязоха в Оперативното бюро, а 76 членове бяха определени за делегати на областната конференция на партията.

В началото на конференцията лидерът на ДПС в Исперих Гюнай Хюсмен представи своя доклад, като направи анализ на изминалия тригодишен период,  акцентирайки върху преминалите местни избори. Той отбеляза и осем направления, върху които счита партията да работи по-активно в бъдеще. От трибуната се утвърди нагласата за начало на предизборната кампания, която е догодина, мобилизирайки всички сили за още по-добри резултати.

Гости на събитието бяха  народните представители от Разградския регион д-р Нигяр Сахлим, д-р Хасан Адемов, Рамадан Аталай и Белгин Шукри. Сред присъстващите бяха така също областния председател на движението Ахмед Ахмедов и общинския кмет Бейсим Басри.

Бейсим Руфат заяви пред ТОП НОВИНИ, че в понеделник ще подаде молба за напускане на поста си. Причината по думите му е загубата срещу Гюнай Хюсмен. “В понеделник ще си подам молбата, зависи вече дали кметът ще я приеме”, каза той. Когато се кандидатирах за председател на общинската структура на ДПС в Исперих от трибуната заявих, че ако не бъда избран ще се оттегля от поста си на зам.-кмет. Загубих и ще си изпълня обещанието. Това е моята воля, въпросът сега е какво ще реши кметът”, коментира той.

Кметът Бейсим Басри посочи, че  Бейсим Руфат е направил такова изказване на общинската конференция. “Ако в понеделник дойде и сам си подаде молбата за напускане съм готов да я приема, но иначе не бих го освободил”, добави общинският кмет.

Social

Коментари