Google снима и Шумен, Разград и Търговище

Автомобилите на интернет корпорацията Google скоро ще започнат да обикалят и заснемат редица градове в страната, сред които са и Шумен Разград и Търговище, чиито улици също ще бъдат фотографирани.

Компанията е започнала да събира изображения, с които да пусне услугата Street View и в България.

Плановете на корпорацията са през следващите месеци да бъдат направени снимки на улиците в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Разград, Търговище и още 63 други населени места и курорти. Актуализиран график за движение на колите, които ще заснемат България, ще бъде публикуван на официалната страница на услугата google.bg/streetview.

Google Street View позволява виртуалното разглеждане на улиците в даден град през програмата Google Maps. Направените от колите на компанията снимки трябва да бъдат обработени и подредени заедно. Този процес може да отнеме до няколко месеца, съобщават от компанията.

Както и в други държави, където се предлага услугата, Google ще замъгли всички лица на хора и регистрационни табели на автомобили, попаднали на снимките. Ще е налична и обичайната процедура, чрез която потребители могат да поискат част от снимките, например тези на тяхната къща, да бъдат премахнати.

 

Social

Коментари